O nama

Pronađi informacije o projekt.

Legendland će biti prvi istočno-europski tematski park u južnoj Europi, idealno odredište za fantastičan godišnji odmor u društvu obitelji, partnera ili prijatelja. Legendland je osnovao gosp. Hesam Qaydi, poduzetnik s Bliskog istoka koji se doselio u Hrvatsku 2014. godine.

Doživi najbolju zabavu koju južna Europa može ponuditi, i to na lokaciji sa savršenim vremenskim uvjetima. Ovdje ćeš se odlično provesti u vodećem europskom tematskom i vodenom parku, uživajući u suncu, plaži i izvrsnoj mediteranskoj kuhinji.

Legendland se nalazi u Zaprešiću, gradu udaljenom 30 km od Zagreba, glavnog grada Hrvatske. U Legendlandu možeš uživati u tematskom parku, vodenom parku i vrhunskim hotelima. Legendland se sastoji od šest tematskih zona, a sve su inspirirane hrvatskom mitologijom i poviješću.

Zone u zabavnom parku

Istraži priču Legendlanda.

Neanderthalica

Opis zone

Inspirirana obiljem arheoloških nalazišta ostataka ranih hominida diljem Hrvatske, posebice nalazištem krapinskih neandertalaca pored Zagreba, ova zona vodi goste u prapovijesno doba koje je obilovalo čudesnim zvijerima i herojskim neandertalcima koji su se borili kako bi ih držali podalje od svojih nastambi. Ovdje gosti mogu uživati u bogatoj kulinarskoj ponudi, spravama koje nude različite vrste vožnji, tematskim dućanima i predstavama tijekom cijele sezone.

The Mammoth Hut Inn restaurant

‘The Mammoth Hut Inn’ je ogromna dvorana izgrađena od kostiju mamuta i drva te prekrivena krovom od slame. Sam interijer nudi toplu i ugodnu atmosferu u kojoj se održavaju prapovijesne gozbe.
Sušeno meso, krepke juhe, variva i salate poslužuju se uz svježe pečeni kruh i lokalne pive, pružajući priliku gostima da okuse neka jednostavnija vremena na koja su naši pretci vjerojatno utjecali i o kojima su sanjali.

Antiquitica

Opis zone

Ova zona je inspirirana višestrukom povezanošću Hrvatske s klasičnim razdobljem, kroz arhitekturu antičke Grčke, Rimskog Carstva i Bizantskog Carstva. U ovoj bogatoj tematskoj zoni gosti su okruženi rimskim trgovima, monumentalnim grčkim hramovima i bizantskim palačama koje pričaju priče o borbama tih drevnih civilizacija sa zmajevima i divovima.

Consumer Forum

je djelomično natkriven trg sa stolovima za piknik u sredini, s tri strane okružen štandovima. Ovdje se gosti mogu okrijepiti birajući iz raznovrsne gastronomske ponude, od antičkih grickalica do nešto modernijih poslastica. Na štandovima se prodaju hamburgeri pripremljeni od lokalnih sastojaka, pizza, svježe salate i pržena riba, kao i slastice i delicije poput voćnih salata, sladoleda i grčkih kolačića.

The First Kingdom

Opis zone

Ova zona oživljava srednji vijek, estetiku koja se najčešće povezuje sa žanrom fantastike. Ta asocijacija bit će iskorištena za gradnju poznatih fantastičkih krajolika i likova – vitezovi u sjajnim oklopima, borbe mačevima i strašna čudovišta – ali uz prepoznatljivu hrvatsku notu

Spitroast Square

‘Spitroast Square’ je miran kutak u srcu srednjovjekovnog svijeta, na svega par koraka od glavne popločane ulice. Kroz nadsvođeni prolaz gosti ulaze u ovaj kompleks zasjenjen zelenim nadstrešnicama, u čijem se središtu nalazi veličanstveni roštilj.

Miran kutak u srcu srednjovjekovnog svijeta, na svega par koraka od glavne popločane ulice. Kroz nadsvođeni prolaz gosti ulaze u ovaj kompleks zasjenjen zelenim nadstrešnicama, s monumentalnim roštiljem na kraju trga. Gosti mogu birati iz ogromne ponude jela s roštilja, dok se cijelom ovom zonom šire miomirisi pečene paprike, kobasica i savršeno začinjene piletine, koji privlače pozornost prolaznika. Ovdje se primjenjuje princip „plati po komadu“, stoga gosti mogu pojesti točno onoliko koliko žele.

Luka Renaissance

Opis zone

Dolazak Mlečana na dalmatinsku obalu najavio je novu eru na tom potezu hrvatske obale, donoseći nove arhitektonske ideje, renesansno razmišljanje, tehnologiju i kulturu. Ova tematska zona će oživjeti to bogato povijesno razdoblje uz dodatak slavenske fantastike – očekujte sprave i priče na temu rusalke ili vodyanoya.

Il Migliore

Il Migliore

Uz morsku temu koja se proteže diljem ove zone, glavni restoran, ‘Il Migliore’, je najekskluzivniji restoran u sklopu parka. Ovdje ćeš u prekrasnom i idiličnom interijeru uživati u pogledu na plave kanale kojima polako plove čamci. Specijaliziran za jela od ribe, restoran svaki dan priprema a la carte jelovnik na osnovu ribe koju glavni kuhar ujutro odabere iz ponude lokalnih dobavljača, ujedno nudeći kratak popis i drugih jela na izbor.

Gothica

Opis zone

Ovo je mistična zona koja nalikuje labirintu, inspirirana vizurama hrvatskih gradova iz habsburške ere u 17. i 18. stoljeću. Prožeta intenzivnom gotičkom estetikom, ova zona će goste uvesti u sirotinjska naselja smještena ispod zvonika gotičkih crkvi i nacerenih vodoriga, gdje vještice i vampiri mogu vrebati iza svakog ugla.

The people’s Cauldron

‘The People’s Cauldron’ je ogroman ugostiteljski objekt uređen u stilu gostionice. U ponudi ima širok izbor barske hrane kako bi svatko mogao pronaći nešto za sebe. Kada se gosti odluče za obrok u ovom impresivnom objektu, isti ih vraća u davna vremena kada su se seljaci morali udružiti kako bi svoje selo obranili od čudovišta. Ogroman restoran uređen u stilu gostionice. Na jelovniku je širok izbor popularne barske hrane među kojom svatko može pronaći nešto po svom ukusu. The People’s Cauldron’ vraća goste u davna vremena kada su se seljaci morali udružiti kako bi svoje selo obranili od čudovišta, uz mnoge planove, strategije i sastanke koji su se održavali uz drvene stolove pod svjetlom svijeća. Odaberi svoje jelo i pridruži se planiranju strategija ako se usudiš!

The Tesla Institute for Time Travel & Monsters

Opis zone

Ova zona iz 20. stoljeća nalazi se pored glavnog ulaza usred Legendlanda. Iz nje se otvaraju portali koji vode u pet povijesnih svjetova. Ovaj fantastičan fenomen je realizirao Nikola Tesla glavom i bradom. Očekujte čudnovate tehnološke inovacije popraćene neobičnim nizom čudovišta i elemenata fantastike.

Institute diner

Jasna stvar, Tesla je pronašao način kako hranu učiniti zanimljivom. U restoranu ‘The Institute Diner’ možeš pripremiti vlastiti steak uz pomoć malenog električnog vodiča. Otkrij što se dogodi kada svoju čašu sa sokom odmakneš od suhog leda. Ah da, a što kažeš na malo prženog čudovišta uz te krumpiriće? S tajanstvenim, neuobičajenim jelima i provjerenim klasicima posluženim na nov i zanimljiv način, ‘The Institute Diner’ će zasigurno zaintrigirati tvoju maštu i zadovoljiti tvoj apetit!

Isles of Adriata Vodeni park

Vodena avantura u Legendlandu

Idejna vizualizacija. Moguće su izmjene prije službenog otvorenja parka.

Kako bismo upotpunili ponudu našeg resorta, osim tematskog parka u Legendlandu planiramo i vodeni park. U istom će se posjetitelji moći rashladiti i spuštati po mnogobrojnim toboganima i bazenima u carstvu u kojem je voda glavna atrakcija.

Vodeni park nastavlja temu Teslinog instituta za putovanje kroz vrijeme i čudovišta. U pratnji slavnog mletačkog istraživača Marka Pola, koji potječe s prostora današnje Hrvatske, posjetitelji će oploviti mnoge legendarne hrvatske otoke.

Gosti se mogu okušati u uzbudljivim vožnjama na mnogobrojnim atrakcijama temeljenim na pričama isprepletenim s tisućljetnim mitovima i folklorom. ‘Isles of Adriata’ je najosvježavajući park u sklopu resorta.

Uz 50.000 m² punih atrakcija, dućana, restorana, zona za odmor i bujnog zelenila, tvoja obitelj će gotovo povjerovati da se nalazi u Jadranskom moru.

Our six 4- and 5-star hotels will make your experience at Legendland a complete immersion into a world of fun. These theme hotels offer exclusive benefits so that you can enjoy a unique holiday at the resort.

And thanks to Legendland’s exceptional location near Zagreb, your holiday is completed by surrounding shopping areas, sports facilities, outdoor activities, and restaurants where you can discover the delicious Mediterranean cuisine.

Kako stići do LegendLanda?

Automobilom

Ovo je prvobitna lokacija koju smo razmatrali za projekt: Vinogorje Zaprešić – ukrasna bačva, Industrijska ul., 10290 Zaprešić. Na samoj lokaciji našim gostima je na raspolaganju prostrano parkiralište

Autobusom

Ovo je primjer zemljišta koje odgovara ovakvom projektu: Možeš ići lokalnim autobusom (ZET) od Črnomerca do Zaprešića, broj 172. Naša adresa je: Vinogorje Zaprešić – ukrasna bačva, Industrijska ul., 10290 Zaprešić.

Jeste li spremni doživjeti čaroliju?

Uz adrenalinske vožnje, očaravajuće atrakcije i nezaboravna iskustva, naš park nudi za svakoga ponešto.

Happy summer sky d.o.o., Heinzelova 62/a Zagreb OIB:95714999042 MB:04731514 Contact: 01/6386318 Email: [email protected]